Hyppää sisältöön

Ensi-illassa 11.1.2020: Fedoriam

Kategoriassa Ajankohtaiset, ja Näytelmät

Fedoriam

Teatteriyhdistys Sokkelo ylpeänä esittää: Fedoriam

Lauantaina 11. tammikuuta 2020 teatteri La Stradassa saa ensi-iltansa jännitysnäytelmä Fedoriam.

Fedoriam-näytelmä on fiktiiviiseen eteläamerikkalaiseen diktatuuriin sijoittuva näytelmä vallasta, politiikasta, rakkaudesta ja ystävyydestä. Se seuraa yhden päivän ajan, kuinka diktaattorin henkilääkärin, tohtori Oscar Aramanten, ja nuoren yliopisto-opiskelija Angelina Alvaradon elämät kietoutuvat yhteen samalla, kun vallan kudelmat heidän ympärillään alkavat repeillä.

Näytelmä on kuvailutulkattu, jotta kaikki katsojat – niin näkövammaiset kuin näkevätkin – saisivat siitä mahdollisimman paljon irti. Kuvailutulkkauksen on toteuttanut ryhmä Tampereen yliopiston tulkkauksen ja kääntämisen opiskelijoita yliopistonlehtori Anne Ketolan johdolla. Jotta kuvailutulkkaus nivoutuisi mahdollisimman sulavasti osaksi näytelmää, sitä on työstetty osaksi esitystä harjoitusten alusta saakka. Tiettävästi tällainen työskentelytapa on melko ainutkertainen. Kuvailutulkkaus toteutetaan livenä paikan päällä, ja siitä toivotaan olevan iloa niin näkövammaiselle kuin näkevällekin yleisölle.

Fedoriam vie katsojat kaukaiseen hirmuvallan maahan, jossa jokaisen on varottava sanojaan ja tekojaan mutta jossa ihan tavallisesta puistosta voi löytyä nuoruudenlähde – ja kenties jotain vielä paljon arvokkaampaakin.
 
Ohjaus: Esko Rissanen
Käsikirjoitus: Santtu Salminen
Musiikki: Sebastian Salomäki
Valot ja ääni: Oiva Suonio
Muu työryhmä: teatterin näyttelijät sekä Tampereen yliopiston kuvailutulkkaustyöryhmä
 
Esityksen tiedot:

Ensi-ilta la 11.1.2020 kello 15:00 (ovet klo 14:30)
 
Teatteri La Strada
Pirkankatu 18, Tampere

Esityksen kokonaiskesto n. 2 tuntia. Esitykseen kuuluu väliaika, jonka aikana voi ostaa kahvit sekä teatteriyhdistys Sokkelon heijastimia. Heijastimien hinta on 4 euroa. Kaikki tuotot menevät yhdistyksemme hyväksi!

Liput ovelta 5 € (vain käteinen)

Tilan esteettömyys: valitettavasti tilassa on useita portaita katutasosta alaspäin eikä inva-WC:tä. Pahoittelut!