Hyppää sisältöön

Spoon River, antologia tamperelaisittain

Kategoriassa Ajankohtaiset

Tamperelainen näkövammaisteatteri Sokkelo täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta.

Tamperelainen näkövammaisteatteri Sokkelo on tänä vuonna saanut juhlia ensimmäisiä pyöreitä juhlavuosiaan täytettyään kymmenen vuotta: onneksi olkoon! Tästä teatteri saa paljolti kiittää kantavia voimiaan Ritva Salosta ja Keijo Ojalaa.

Viime vuonna Sokkelo menetti teatteria siihen saakka luotsanneen ohjaajansa, teatterijohtaja Erkki Auran, mutta kunniakkaasti teatteri on siitä selvinnyt. Ohjaajan vastuun on rohkeasti ottanut Santtu Salminen. Hän on ohjannut uuden kokonaisuuden Spoon River Antologiasta, jolla Sokkelo oli nyt vuoden tauon jälkeen mukana Tampereen teatterikesässä.

Amerikkalaisen kirjailijan Edgar Lee Mastersin klassikkoteos kertoo edesmenneiden asukkaiden elämänkohtaloista ja pikku salaisuuksista: he tulevat haudan takaa niistä kertomaan.

Sokkelon esityksessä kertomukset eivät jää kuolleiksi vaan henkilöt heräävät elämään ja kaikki tapahtuu tässä ja nyt hyvin toden tuntuisesti. Roolien vaihto oli tehty sujuvasti ja monologit punoutuivat mukavasti yhteen, niin että syntyi kokonaisuuden vaikutelma. Siitä ohjaaja saa kiitoksen. Esitystä oli mukava katsella.
Rooleista nousi kaksi helmeä. Toinen oli Eveliina Ruhalahden runoilija, joka oli todella herkkä esitys ja Outi Lehtisen kitaratuki korosti sen haurasta kauneutta. Toinen oli Ritva Salosen Daisy Fraser, joka hurmasi aitoudellaan.
Katsoja sai poistua esityksestä yhtä arvokasta kokemusta rikkaampana. Mieli oli herkistynyt ja jäi odottamaan lisää. Sokkelolla on hyvät mahdollisuudet täyttää odotuksia.

Teksti Annami Poivaara

Kommentointi suljettu.